Kesin Bilgi Yayalım Mı Acaba?

Sosyal medya ile ilgili sanırım herkes “kesin bilgi yayalım” söylemini duymuştur. İşte sorum tam da bu! Gerçekten kesin bilgi mi? Yayalım mı? Kesin Bilgi Yayalım! İnternet hayatımızda yokken bilgiye ulaşmak cidden daha zordu. Teknolojinin gelişmesi bu anlamda gerçekten faydalı oldu. Artık kitap karıştırmak veya büyüklerimizden duyduklarımızı cımbızla çekmek yerine google’lamak yetiyor(!) Fakat bu gelişim bir noktadan sonra bilgiye erişime zarar vermeye de başladı Devamını Oku…

Tablet PC Ne İşe Yarar? Tablet PC İle Neler Yapabiliriz?

Tablet PC ne işe yarar?  Tablet PC dokunmatik ekran ve kalem ile kullanım sayesinde kullanıcılara farklı bir tecrübe sunan yeni nesil cihazlardır. Bu sayede klasik PC lerden çok farklı kullanım alanlarına da imkan tanıyorlar. Tabletler için özel geliştirilen işletim sistemleri (Android, iOS vb.) sayesinde uygulama sayısı da günden güne hızla artıyor (bkz: android market, apple store). Bu da yakın gelecekte tablet PC’lerin Devamını Oku…

Google Gizlilik Politikasını Merkezileştiriyor

Bugünlerde herhangi bir google servisine giriş yaptığınızda gizlilik politikasının 1 Mart 2012‘den itibaren güncelleneceği bilgisiyle karşılaşabilirsiniz. Bunun sebebi Google’un gizlilik politikasında ciddi bir değişiklikliğe gidiyor olması. Son kullanıcı olarak bize yansıma da büyük bir şirket haline gelmenin türlü zorlukları mevcut. Google, içerik tarayarak reklam gösterme gibi bir devrime imza atınca bunu da ‘gizlilik politikası‘nda kullanıcıya onaylatmak zorunda kalmaya başlamıştı. Artık Devamını Oku…

Google Page Layout(Sayfa Düzeni) Algoritması Nedir? Kimleri Etkiler? Nasıl Önlem Almalı?

Google en iyi arama sonuçları için çalışmaya devam ediyor. En son uygulamaya aldığı sayfa düzeni algoritması (page layout algorithm) hemen hemen bütün site sahiplerini hareketlendirdi. Resmi blogda duyurduğu habere göre artık arama sonuçlarını sunarken sayfa düzeni uygun olanlar daha yukarıda çıkmaya başlamış. Evrensel olarak aramaların %1ini etkleyeceği ifade ediliyor. Sayfa Düzeni Algoritması Nedir? Son zamanlarda artan müşteri şikayetlerde kullanıcılar tıkladıkları Devamını Oku…

Samsung Galaxy Nexus Satışa Çıktı

Samsung Galaxy Nexus bugün, 17 Kasım 2011‘de İngiltere’de satışa sunuldu. İlk olarak sim kilitli sunulacak olan Galaxy Nexus, 2 Aralık‘tan itibaren kilitsiz satılmaya başlanacak. Android 4 (Ice Cream Sandwich) ile sunulan Galaxy Nexus hem donanımı hem de yazılımlarıyla göz dolduruyor. Samsung‘un diğer yeni ürünü Galaxy Note ve yeni Galaxy Nexus acaba Türkiye‘de yasal bir satış ile dağıtılacak mı? Evet bu Devamını Oku…

Samsung Galaxy Nexus’un Teknik Özellikleri

Google‘un yeni nesil akıllı telefonu Samsung Galaxy Nexus yeni özellikleri ve teknik detaylarıyla oldukça iddialı çıktı karışmııza. Dokunmatik ekran sınıfında bulununan Samsung Galaxy Nexus son android olan Android Icecream Sandwich ile güçlendirilmiş olarak sunuluyor. Andorid 4 ile birlikte “face unlock“, “voice typing” ve “NFC” gibi özellikleri Galaxy Nexus‘u üst sıralara taşıyor. iPhone 4S‘in de satışa çıktığı bugünlerde Samsung Galaxy Nexus ile Devamını Oku…

Google Buzz Kapanıyor, Hoşgeldin Google+

Sosyal medyanın yükselişi her zaman yeni oluşumları tetikliyor. Google da bu rüzgar ile Google Buzz‘ı devreye almıştı. Çok iyi analiz edilmeyip internet ortamında kullanıcıları twitter ve facebook‘a kaptırmamak için atılan adım artık son buluyor. Google, buzz servisini kapatacağını duyurudu. Fakat bu projeden çok şey öğrendiklerini ve artık yeni projelerinin de “google+” olduğunu da eklemişler. Ayrıca Google+ için google aramasındaki “+” Devamını Oku…

Android 4.0 ASLR ile Daha Güvenli

Google yeni android versiyonu Android 4.0 Ice Cream Sandwich‘e ASLR özelliğini ekledi. Bu sayede korsanların işi daha da zor hale geliyor. Korsanlar hafıza adreslerinin değerlerinde oynama yaparak cihazlar üzerinde izinsiz işler gerçekleştirebiliyor. ASLR sayesinde adreslemeler dinamik olarak değiştiriliyor. Bu sayede güvenlik artılırmış oluyor. Android açık kaynak kodlu olduğundan işletim sisteminin çalışma yapısının anlaşılması daha kolay. O bakımdan bu tür güvenlik Devamını Oku…

Google Reading Level Nedir?

  Arama devi google‘ın yeni özelliği “Reading Level” sayesinde artık arama sonuçlarını zorluk seviyesine göre “zor/orta/kolay” olarak filtreleyebilirsiniz. google > “Advanced Search” > “Need More Tools” > “Reading Level” kırılımından seviyeyi değiştirmek mümkün. Örneğin küçük bir çocuk “araba” diye arama yaptığında filtreyi “kolay” olarak seçerse “mekanik detaylar” gibi uzmanlık gerektiren sonuçlar yerine “Cars 2 /Arabalar 2” filminden sonuçlar görebilir. Bu özellik Devamını Oku…

Google ile Anında IP Adresi

IP adresimizi öğrenmek için pratik olarak ne yaparız? www.google.com‘a gireriz ve “ip address” yazarız, sonra çıkan sonuçlardan ilk gelen sonuca tıklayınca o site bize IP adresimizi verirdi. Google, bu işi de kısaltmış. Aynı anında hesaplamalarda olduğu gibi artık google arama çubuğuna “my ip address” veya “my ip” yazdığınız anda geçerli IP numaranızı arama sonuçlarının başında getiriyor: Şimdilik sadece www.google.com‘da geçerli Devamını Oku…